vineri, 25 octombrie 2013

Supa de curcan


Dat fiind ca incepe sezonul racelilor si frigul isi face si el simtita prezenta,
m-am gandit ca nimic nu ar prinde mai bine ca si o reteta buna de supa de curcan.
Placuta si aromata, supa ne poarta printr-o adevarata aventura culinara ce
ne va incanta intotdeauna simturile.

Ingrediente:

  • Gat curcan - 500 g
  • Morcovi - 1 kg
  • Patrunjel - 200 g
  • Pastarnac - 400 g
  • Telina - 150 g
  • Ceapa - 1 buc
  • Patrunjel frunze - 1 leg
  • Apa - 4 l
  • Sare - dupa gust
  • Piper - dupa gust

Mod de preparare:

Mai intai se spala carnea de curcan apoi se pune la fiert in apa cu putina sare.


Gatul de curcan se lasa aproximativ 30 de minute sa fiarba la foc mic, timp in care se spumeaza.
(adunam toata spuma de la suprafata si o aruncam)


Intre timp se curata legumele, ceapa se lasa intreaga iar morcovii si radacinoasele albe se crapa in doua.
Se adauga in oala, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.


Dupa ce legumele si carnea au fiert, se scot din oala, se gusta supa si se potriveste cu sare si piper.
Supa obtinuta, dupa ce s-a racit se strecoara (dupa preferinte) si se poate pastra la frigider cateva zile
(doar daca aceasta cantitate rezultata va este prea mare),
scotand intr-o oala atat cat este nevoie pentru o masa, aducand la fierbere si
fierband taieteii dupa instructiunile de pe ambalaj.
 Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat adaugat direct in bol. Pofta buna !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu