marți, 29 decembrie 2015

Ciorba ardeleneasca cu pui

Stiti momentul acela intre sarbatori cand pur si simplu nu mai doriti sa vedeti mancare?
Este semnalul ca aveti nevoie de o ciorba acra, sa va dregeti mintea si corpul de pe urma
festinelor la care ati luat parte.
Zis si facut, eram oarecum in impas cand o voce mi-a dat un ghiont ...
"De ce nu incerci o ciorba acra ?"
Si mi-am spus: "Chiar ... de ce nu ?"
Asa ca m-am incins la gatit si puteti vedea cu ochii vostri ce minunatie a iesit.
Va doresc sa aveti spor la gatit si sa o incercati cu incredere.

Ingrediente:

  • Carne de pui - 500 g
  • Morcov - 1 buc
  • Ceapa - 1 buc (mare)
  • Boia dulce - 1 lingurita
  • Apa - 1.5 l
  • Smantana - 200 g
  • Oua - 2 buc
  • Ulei - 4 linguri
  • Patrunjel frunze - 1 legatura
  • Patrunjel - 1 buc
  • Otet de mere - 4 linguri
  • Telina - 1 felie
  • Vegeta - 1 lingura
  • Sare - dupa gust
  • Piper - dupa gust


Mod de preparare:

Ceapa si legumele se dau pe razatoarea mare (sau in blender).


Calim legumele si ceapa in uleiul incins pentru cateva minute.
Se amesteca ocazional pana incep sa se inmoaie.


Bucatile de pui (eu am folosit 5 aripioare si 2 pulpe inferioare)
se spala si se usuca cu prosoape de hartie.
Se calesc si ele pentru 2 minute.
Adaugati apoi 100 ml de apa, puneti capacul si lasati la foc mic pentru 10 minute.


Adaugam boiaua, jumatate din frunzele de patrunjel tocate si condimentele
(Vegeta, Knorr sau ce doriti sa folositi).


Stingem cu 1.5 litri de apa.
Acoperiti cu un capac, aduceti la fierbere si lasati sa clocoteasca la foc mic pentru 30 de minute.


Adaugam din ciorba fierbinte in amestecul de smantana si galbenus,
 pana aducem amestecul la temperatura ciorbei.
Abia atunci turnam amestecul in ciorba. (altfel se taie smantana).
Acesta este momentul in care potrivim cu sare, piper si otet.


Se ia oala de pe foc si se adauga restul de frunze de patrujel tocate marunt.


 Se serveste fierbinte cu paine proaspata si ardei iute.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu